Nog even en iedereen voert een gesprek met de computer

FLEVOLAND • Wo 9 oktober 2024 | 11:00 • Woensdag 9 oktober 2024 | 11:00

Marketingdocent Wouter de Vries en oud-student Sonny de Leeuw van de Hogeschool Windesheim in Almere delen in de tweewekelijkse rubriek 'Wouter op Woensdag' het laatste AI-nieuws. De mogelijkheden van AI, kunstmatige intelligentie, nemen zo snel toe dat het amper is bij te houden. Zo is er een nieuwe versie van ChatGPT.

Sonny: ''Met een app op je telefoon kun je dan live praten met ChatGPT en krijg je meteen een natuurlijk, menselijk antwoord. Ook met emoties, verschillende stemmen.''

Of het toetsenbord gaat verdwijnen? ''Ik denk dat over vijf jaar iedereen tegen z'n computer zit te praten. Want mensen kiezen voor de makkelijkste optie.''

Wouter de Vries reageert verder op het initiatief van tekenaar Ronald Baarda en woningcorporatie Mercatus om de Sterrenbuurt in Emmeloord een positiever imago te geven. De Vries vindt het een heel leuk initiatief.


Dit gesprek is uitgezonden in het programma Flevoland is Wakker! Elke werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur te zien en te horen bij Omroep Flevoland. Tips? Stuur een e-mail.

Deel artikel