Markermeer geplaagd door waterplanten, meer maaien nodig volgens Hiswa-Recron

LELYSTAD • Do 29 augustus 2024 | 16:15 • Donderdag 29 augustus 2024 | 16:15

Geert Dijks, voorzitter Hiswa-Recron, vindt dat het aantal waterplanten in het Markermeer een zorgwekkende ontwikkeling doormaakt. Volgens hem groeien er straks zoveel waterplanten dat er mogelijk een 'negatief reisadvies' voor het meer moet worden afgegeven.

Volgens hem wordt er wel beperkt gemaaid op de belangrijkste plekken en ook wel duidelijk gemaakt welke plekken je moet omzeilen, maar dat is niet genoeg, "Wij streven er naar dat de frequentie van het maaien en de hoeveelheid iets wordt opgeschroefd."

Zonnepanelen
Ook op het gebied van zonnepanelen en windmolens heeft de voorzitter van de belangenbehartiger voor watersportbedrijven een visie. Hij vindt dat het Markermeer er niet mee moet worden volgebouwd.

"Het is een prachtig natuurgebied waar ook donkderde en stilte belangrijk is, een vrij uniek gebied in Nederland." Als het er dan moet komen, wil hij dat graag in overleg met de sector.

Geert Dijks, voorzitter Hiswa-Recron


Dit gesprek is uitgezonden in het programma Studio Flevoland! Elke werkdag tussen 15:00 en 19:00 uur te zien en te horen bij Omroep Flevoland. Tips? Stuur een e-mail.

Deel artikel