Snackbar bedenkt Almeerse variant op frikandel speciaal: de Allydel

ALMERE • Wo 31 juli 2024 | 16:30 • Woensdag 31 juli 2024 | 16:30

Snackbar Teddy Snack in Almere heeft een nieuwe snack op de kaart gezet. Het gaat om de Allydel, een variant op de frikandel speciaal.

De Allydel is een opengesneden frikandel met daarin een cheese crack, mayonaise en uitjes. Een cheese crack lijkt qua uiterlijk heel erg op een kipkorn, maar er zit kaas in. De naam Allydel komt uit Almere. Ally is de naam die jongeren gebruiken als naam voor de stad.

Insipratie
Barry van Teddy Snack geeft aan dat de inspiratie voor dit product komt door Snackspert, die is op social media actief met het beoordelen van verschillende snacks.

Eerder ging de 'Polderdel' viraal op internet. "Wij dachten bij de Polderdel, daar kunnen wij iets beters op verzinnen", zegt Barry.

Experimenten met frikandel
De nieuwe snack wordt veel besteld bij de snackbar. Per week worden er ongeveer twintig gegeten. Dit komt mede doordat hij op social media vaak wordt bekeken.

Barry is niet de enige die experimenteert met verschillende variaties met een frikandel. Zo bestonden de Loempidel, Discodel en vele andere soorten al en nu dus ook de Allydel.


Dit gesprek is uitgezonden in het programma Studio Flevoland! Elke werkdag tussen 15:00 en 19:00 uur te zien en te horen bij Omroep Flevoland. Tips? Stuur een e-mail.

Deel artikel