PvdA Lelystad: 30 km per uur op binnenring

LELYSTAD • Di 18 juni 2024 | 10:32 • Dinsdag 18 juni 2024 | 10:32

Dinsdagavond praat de gemeenteraad van Lelystad opnieuw over de vraag hoe snel je mag rijden over de doorgaande wegen in de stad. Daarbij wordt verschil gemaakt tussen de wegen dichtbij het centrum en de wegen daaromheen.

Allerlei partijen hebben allerlei voorstellen gedaan. Bijvoorbeeld: 30 kilometer per uur op de binnenring en 70 kilometer per uur op de buitenring (PvdA). Of de Ziekenhuisweg afsluiten voor doorgaand verkeer. (Niet doen zegt Jong Lelystad) En ook: de Gordiaandreef afsluiten voor doorgaand verkeer. (CDA)

Maximum snelheid dreven terug naar 70?
PvdA-raadslid Jonne Kortmann was dinsdagochtend te gast in de studio om op de behandeling van het verkeerscirculatieplan vooruit te blikken. Haar voorstel gaat over het terugbrengen van de snelheid op de wegen vlakbij het centrum, zoals bij het station. Kortmann wil niet meteen toezeggen dat de buitenring weer teruggaat naar 70 kilometer per uur. Destijds is de maximum snelheid op meerdere dreven in Lelystad verlaagd naar 50 kilometer per uur om zo de geluidsoverlast in de aangrenzende wijken te verminderen.

Het verkeerscirculatieplan is eerder behandeld. Toen was er discussie over het voorstel van B en W om de Ziekenhuisweg af te sluiten voor doorgaand verkeer. Het nieuwe ziekenhuis krijgt straks een eigen oprit vanaf de Zuigerplasdreef. Op de plek van het oude ziekenhuis komen zorgwoningen, misschien wel tot aan het Zilverpark. De fractie van Jong Lelystad wil dat niet, maar een motie van deze partij haalde vorige week achttien stemmen voor en achttien stemmen tegen. Daarom wordt dit voorstel dinsdagavond opnieuw behandeld. Net als de plannen van de PvdA en het CDA.


Dit gesprek is uitgezonden in het programma Flevoland is Wakker! Elke werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur te zien en te horen bij Omroep Flevoland. Tips? Stuur een e-mail.

Deel artikel