Almeerse sauna-ondernemer: bij ons duurt corona nog tot 2027

ALMERE • Do 23 mei 2024 | 9:01 • Donderdag 23 mei 2024 | 9:01

Net als veel andere horeca, heeft ook sauna Thermen La Mer uit Almere Haven nog tot 2027 te maken met de gevolgen van corona. Het gaat om het terugbetalen van achtergestelde loonbelasting uit de N.O.W.-regeling die gold toen de bedrijven gedwongen werden hun poorten te sluiten.

Dat zegt Pieter van der Horst van Therman La Mer. Samen met zijn vrouw Daniëlle is hun bedrijf genomineerd voor de ondernemersprijs Flevopenningen in de categorie Topondernemingen. Van die genomineerden waren Pieter en Daniëlle donderdag de eersten langs kwamen in het ochtendprogramma. (Maandag komt de kandidaat van Zeewolde.)

Vol trots hebben Pieter en Daniëlle hun onderneming laten zien aan de jury van de Flevopenningen. Die zagen bijvoorbeeld hoe speciale zonnepanelen én stroom én warm water leveren voor de sauna annex wellness. Dat wellness houdt in dat er ook schoonheidsbehandelingen zijn. Ook serveren ze eten en drinken.

De corona heeft er niet alleen ingehakt bij de belastingen; ook het bezoekersaantal is nog niet terug op het aantal van 80.000 dat de onderneming pre corona trok. Nu is dat volgens Daniëlle weer opgeklommen tot 75.000 per jaar. In de coronatijd hebben ze altijd hun 55 medewerkers in dienst gehouden.


Dit gesprek is uitgezonden in het programma Flevoland is Wakker! Elke werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur te zien en te horen bij Omroep Flevoland. Tips? Stuur een e-mail.

Deel artikel