Actieplan om personeel voor zorg te vinden

FLEVOLAND • Zo 18 maart 2018 | 19:03 • Zondag 18 maart 2018 | 19:03

Het gaat niet goed met het personeel in de zorg. Er zijn nog altijd te veel vacatures die moeilijk kunnen worden ingevuld door goed geschoold personeel. Zorginstellingen in Flevoland beginnen een actieplan om iets te doen aan het personeelsgebrek in de sector.

"Dat is het Regionaal actieplan tekort in Flevoland", legt adviseur van Zowelwerk Tabitha van Duijn uit. "Zo is er bijvoorbeeld een werkgroep bezig met een imagocampagne en kijken we of we vierdejaars HBO-studenten kunnen inzetten om eerstejaars studenten te begeleiden."

Omslag op de arbeidsmarkt


Twee jaar geleden deed zich plotseling een omslag voor op de arbeidsmarkt voor zorg en welzijn. Was er tot die tijd genoeg personeel, sinds 2016 is er een tekort aan krachten. "Het is soms lastig om de gaten in de planning rond te krijgen", legt wijkverpleegkundige Hella Pijpers uit.

De zorginstellingen zijn daarom enthousiast over het actieplan. Ze zijn daarom van plan om het project verder uit te werken. "Het is nodig, nu en in de toekomst. Dus dit project wordt alleen maar groter", aldus Van Duijn. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel