Jarenlang inktvisjes haken voor couveusekindjes

LELYSTAD • Zo 18 maart 2018 | 18:52 • Zondag 18 maart 2018 | 18:52

Ria Knulst uit Lelystad haakt al 4 jaar lang inktvisjes voor couveusekindjes. Dit doet ze niet alleen, bijna 10.000 mensen haken met haar mee, via de Facebookgroep die Ria heeft opgericht. De inktvisjes zijn bedoeld voor 100 ziekenhuizen in Nederland en België. Er worden alleen inktvisjes gehaakt, die blijken namelijk veel voordelen te hebben voor kindjes.

De tentakels van de inktvisjes lijken op de navelstreng, daarom worden de baby's er rustiger van. Ook voorkomt het dat kindjes aan de slangetjes trekken, omdat ze het gehaakte diertje kunnen vasthouden. 

Het idee komt oorspronkelijk uit Denemarken. In een Deens ziekenhuis werd het per toeval ontdekt toen iemand een inktvisje had gehaakt voor een couveusekindje. Toen dit een succes bleek, werden er inktvisjes voor de hele afdeling gemaakt. Ria Knulst heeft het idee naar Nederland gehaald. Om wat structuur aan te brengen, zodat meerdere mensen kunnen haken en de beestjes in de ziekenhuizen terecht komen, heeft ze destijds de groep opgericht. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel