'Theaterkwartier leent zich niet voor uitgebreid meepraten'

LELYSTAD • Di 13 maart 2018 | 23:57 • Dinsdag 13 maart 2018 | 23:57

De Lelystadse wethouder Janneke Sparreboom vindt de plannen voor het nieuwe theaterkwartier te ingewikkeld om inwoners er gedetailleerd over te laten meepraten. Het plan leent zich niet voor een uitgebreide enquête, zoals enkele jaren terug bij de inrichting van het Stadhuisplein.

Een meerderheid van de raad was het hier dinsdagavond mee eens en verwierp een voorstel van Leefbaar Lelystad. Die partij vindt dat de inwoners vooral moeten kunnen oordelen over de nieuwe inrichting van het Agorahof, maar ook over andere onderdelen uit het plan.

Volgens Sparreboom kun je niet zoals bij het Stadhuisplein inwoners laten kiezen uit drie voorstellen. Het theaterkwartier bestaat uit diverse onderdelen als een bioscoop, horeca, woningen en openbare ruimte, die met elkaar verband houden. De wethouder vindt het beter hierover te praten met direct betrokkenen, zoals ondernemers en omwonenden van het Agorahof.

De raad ging unaniem akkoord met de plannen, waarvoor de gemeente nu projectontwikkelaars gaat zoeken. Wel moet het college nog eens goed kijken naar wat voor woningbouw er rondom het Agora theater komt, want dat mag niet worden ‘ingebouwd’. Er komt een supervisor die de uitwerking van de plannen kritisch volgt.

Leefbaar vroeg om een marktonderzoek naar de positie van de horeca. Dit na zorgen van onder meer horeca-ondernemers aan het Horecapleintje, die zich afvragen of er wel behoefte is aan een nieuw horecagebied in Lelystad. De ondernemers hadden de raad maandag nog gevraagd een besluit uit te stellen.

Volgens Sparreboom is de behoefte aan horeca al onderzocht in de plannen voor het theaterkwartier. De hoeveelheid horeca in het gebied is daarop teruggebracht van 1.250 naar 1.000 vierkante meter. De Inwonerspartij stelde dat het nieuwe horecagebied wat haar betreft los staat van de discussie over het Horecapleintje.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel