Extra geld om kleine scholen open te houden

FLEVOLAND • Di 13 maart 2018 | 15:07 • Dinsdag 13 maart 2018 | 15:07

Kleine scholen in Flevoland krijgen opnieuw extra steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om sluiting te voorkomen. Het gaat om vijftig scholen die de zogeheten Kleine Scholen Toeslag (KST) krijgen. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van het aantal leerlingen. Bij elkaar krijgen de scholen ruim 480.000 euro. 

Stichting Aves, waarvan 16 scholen in de Noordoostpolder KST krijgen, is blij met de steun. Een woordvoerder legt uit dat sommige kosten zwaarder drukken op het budget van een kleine school. "Het kopieerapparaat moet er toch komen, of je nou 40 of 400 leerlingen hebt. De inkomsten van een school met 40 leerlingen zijn alleen wel lager." Daarnaast is de salarisdruk van het personeel ook groter bij een kleine school.

Kleinere scholen sluiten


Kleine scholen hebben daarom vaak moeite om het hoofd boven water te houden. Zo moest de Hasselbraam in Almere onlangs de deuren sluiten wegens het lage aantal leerlingen. Ook de Zevenster in Zeewolde sloot vorig jaar definitief de deuren. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel