Vader en zoon samen op verkiezingslijst Zeewolde Liberaal

ZEEWOLDE • Di 13 maart 2018 | 11:20 • Dinsdag 13 maart 2018 | 11:20

De 21-jarige Bas Smeets uit Zeewolde doet samen met zijn vader Rob mee aan de gemeenteraadsverkiezingen volgende week. De twee staan op de kieslijst voor Zeewolde Liberaal; vader Rob op plek 2, zoon Bas op plaats 4. 

Tekst gaat verder onder de video

Rob Smeets zit al langer in de politiek, waardoor zoon Bas het met de paplepel kreeg ingegoten. De verhalen van zijn vader zijn dan ook mede de reden dat Bas meedoet aan de verkiezingen.  "Het heeft een dubbele lading. Ik kreeg veel mee van thuis, maar ik heb ook veel vrijwilligerswerk gedaan. Toen had ik zoiets van: ik wil meer doen, dus waarom niet de politiek in?", aldus de jonge Smeets. 

In huize Smeets gaat het vaak over politiek, maar lang niet altijd, zegt Bas: "Het is een passie voor ons beiden, dus het is fijn om daar samen over te praten, maar het gaat ook zeker over andere dingen."

Vader Rob zegt 'hartstikke trots' te zijn op de politieke ambities van zijn zoon. "Als vrijwilliger was hij ook al met heel veel dingen bezig. Dus het was eigenlijk een logische stap om mee te doen. Dat is beter dan thuis achterover leunen en het erover hebben", aldus Rob Smeets. 

Tot en met de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart besteedt Omroep Flevoland extra aandacht aan de lokale politiek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel