32 nieuwe appartementen te huur in Almere, voorrang als je woning inlevert

ALMERE • Wo 1 mei 2024 | 16:18 • Woensdag 1 mei 2024 | 16:18

Woningbouwcorporatie de Alliantie bouwt 32 huurappartementen aan de Sluiskade in Almere Haven. De verhuur start half mei, waarna de eerste bewoners na de zomer de sleutel krijgen.

Het gaat om woningen in de middenhuur. Geïnteresseerden komen in aanmerking voor de woningen als ze minimaal 40.000 euro per jaar verdienen. Huurders die een sociale huurwoning achterlaten krijgen voorrang.

Veel vraag
"Veel Havenaren willen niets liever dan in Haven blijven wonen, net als hun kinderen. De vraag naar betaalbare, passende huurwoningen in het stadsdeel is dan ook groot", vertelt directeur Koen Westhoff.

"De appartementen zijn daarom in eerste instantie uitsluitend bestemd voor huurders in Almere Haven die een sociale huurwoning leeg achterlaten. Dat mag een woning van de Alliantie zijn, of van één van de andere woningcorporaties."

Vloerverwarming
Het gebouw bestaat uit zes lagen en is voorzien van een lift. De appartementen zijn ongeveer 90 m2 groot, voorzien van vloerverwarming en hebben een aparte berging en buitenruimte. De huur is 910 euro per maand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel