Almeerse moeder gebruikte chloor of bleek om kindje (1) te doden, aldus OM

ALMERE • Wo 1 mei 2024 | 12:50 • Woensdag 1 mei 2024 | 12:50

De moeder die op 16 januari in Almere haar kindje van één zou hebben vermoord en dat zou hebben geprobeerd bij haar kindje van twee, heeft dat volgens de officier van justitie gedaan door ze chloor of bleek toe te dienen.

Dat kwam woensdag naar voren tijdens een voorbereidende rechtszitting over de zaak. Het kindje dat overleed, zou ook zijn gesmoord of gewurgd.

De hulpdiensten gingen die avond in januari laat naar een woning aan de Bovenloop voor de reanimatie van een kind. Ondanks inspanningen van de hulpverleners overleed het kind ter plaatse. Het oudste kind was gewond, maar overleefde het wel.

Lees ook: Omwonenden geschokt door familiedrama Almere: "Dit is een wanhoopsdaad"

Onderzoek naar psychische toestand
De 28-jarige moeder van de kinderen zou verantwoordelijk zijn voor de moord en de poging daartoe. Woensdag werd in de rechtbank duidelijk dat zij in juli wordt opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC) om haar psychische toestand te kunnen bestuderen.

De zaak tegen de vrouw is ook op andere fronten nog niet compleet, er worden nog onderzoeken gedaan. Onder meer door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

En de vrouw moet nog nader worden gehoord, legde de officier van justitie uit. Pas daarna kan de rechtszaak inhoudelijk worden behandeld.


Geschokte reacties
Wat er precies is gebeurd in de woning aan de Bovenloop, is nu nog niet duidelijk. Buurtbewoners reageerden destijds geschokt op het familiedrama.

"Echt heel erg," zei een omwonende. "Dit is toch een wanhoopsdaad. Ik hoop dat het kindje dat is overgebleven goed terechtkomt." In de rechtbank is woensdag niks over de toestand van het andere kind gezegd.

Op 18 juli staat er opnieuw een voorbereidende zitting op de planning.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel