Kermis Emmeloord twee uur eerder dicht na ongeregeldheden

EMMELOORD • Vr 3 mei 2024 | 17:47 • Vrijdag 3 mei 2024 | 17:47

De kermis in Emmeloord gaat na meerdere avonden van onrust twee uur eerder dicht en sluit daardoor om 20.00 uur. Dat heeft de gemeente Noordoostpolder vrijdagavond bekendgemaakt. Burgemeester Roger de Groot heeft in overleg met de politie besloten tot die maatregel.

In een verklaring stelt de gemeente dat het donderdagavond uit de hand liep. De politie meldde eerder dat een vechtpartij werd voorkomen, maar volgens de gemeente raakten tientallen jongeren slaags met elkaar en werden vernielingen gepleegd.

'Kleine groep bederft plezier'
Om herhaling te voorkomen en de veiligheid van bezoekers, kermisexploitanten en hulpverleners te waarborgen, heeft de burgemeester besloten de kermis zowel op vrijdagavond als in het weekend eerder te sluiten. "Ik betreur ten zeerste dat een kleine groep jongeren het plezier bederft van een grote groep inwoners en dat ik zo'n zware maatregel moet treffen."

In de afgelopen jaren zijn er volgens de gemeenten niet eerder in deze mate ongeregeldheden geweest op de kermis in Emmeloord. Burgemeester Roger de Groot: "Ik hoop dat hiermee verdere incidenten uitblijven en dat onze inwoners zorgeloos van de kermis kunnen genieten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel