Man vrijgesproken van betrokkenheid bij Emmeloords drugslab

EMMELOORD • Vr 3 mei 2024 | 18:50 • Vrijdag 3 mei 2024 | 18:50

Een 57-jarige man uit Vleuten is vrijdag vrijgesproken van betrokkenheid bij een groot drugslab aan de Landbouwkade in Emmeloord. De rechtbank vindt dat er onvoldoende bewijs is om de man te veroordelen.

De vrijgesproken man zou betrokken zijn bij de productie van de harddrugs amfetamine en mdma in het drugslab dat in 2021 werd opgerold. De politie vond het dna van de man in de loods waar de drugs werden gemaakt. Zijn sporen werden aangetroffen op verschillende voorwerpen, onder meer een gasmasker en een kraan van één van de ketels voor de drugsproductie.

De man verklaarde dat hij een keer langs was geweest in de loods om iets te repareren. Met de productie van drugs zei hij niets te maken te hebben. De rechtbank vond vrijdag dus dat er niet genoeg bewijs was om het tegendeel aan te tonen.

De man werd twee jaar geleden samen met een 34-jarige man uit de provincie Zuid-Holland aangehouden. Die tweede verdachte was vrijdag ziek en daarom doet de rechtbank later uitspraak in zijn zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel